Już od jutra, wtorku 9 października, dostępna będzie najnowsza propozycja dietetyczna z cyklu „Moc dietetycznych rozmaitości”. Tym razem wśród smakowitych propozycji znajdzie się m.in. fit bigos.

Smaczne, zdrowe, urozmaicone, oryginalne i, co ważne, proste w przygotowaniu – takie są dania z puli najnowszych diet GACA SYSTEM. Co więcej, są one również aktualizowane na bieżąco, w związku z czym nasi pacjenci co dwa tygodnie podczas konsultacji otrzymują nowe propozycje dań kuszących walorami smakowymi i jednocześnie pomagających w efektywnej redukcji kilogramów.

Tym razem wśród najnowszych propozycji dla pacjentów GACA SYSTEM znajdzie się fit wariacja na temat bigosu. Już dziś prezentujemy przepis na to tradycyjne polskie danie w wyjątkowej odsłonie.

Fit bigos

Fit bigos

Składniki:
kapusta pekińska, 270 g
pomidory, 140 g
marchew, 120 g
pietruszka, 70 g
masło, 35 g
pieczarki, 120 g
filet z kurczaka, 120 g
koncentrat pomidorowy, 50 g
kminek mielony, 1 łyżeczka
cebula, 50 g
czosnek, 2 ząbki
koperek świeży, 30 g

Wykonanie:
Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek ścieramy na grubych oczkach na tarce. Pieczarki kroimy w plasterki. Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy masło, podlewamy wodą i dusimy ok. 15 min pod przykryciem. W tym czasie sparzamy pomidory, obieramy ze skórki i blendujemy z koncentratem pomidorowym. Wszystkie składniki dodajemy do kapusty i gotujemy jeszcze ok. 15 min pod przykryciem. Na koniec dodajemy koperek.