Już od jutra, wtorku 4 grudnia, pacjenci GACA SYSTEM podczas konsultacji otrzymają najświeższą propozycję z puli diet z cyklu „Moc dietetycznych rozmaitości”, których kompozycja zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Tym razem wśród smakowitych nowości znajdzie się m.in. Fit leczo.

Aromatyczne leczo z różnorodnych warzyw, grzybów, grillowanego kurczaka, z dodatkiem ziół to nasza najnowsza propozycja na pyszny jesienny obiad w stylu fit. Osoby realizujące program GACA SYSTEM już od jutra będą miały okazję przekonać się, jak smakuje nasza fit wariacja na temat tego tradycyjnego węgierskiego dania.

„Moc dietetycznych rozmaitości, czyli co konsultacja NOWA dieta” to hasło aktualizacji systemu żywieniowego GACA SYSTEM, dzięki której nasi pacjenci, co dwa tygodnie podczas konsultacji, otrzymują propozycje z najnowszej puli diet.

Proponowane dania „kuszą” walorami smakowymi przy jednoczesnej efektywnej redukcji kilogramów, a oryginalne przepisy urozmaicają dotychczasowe propozycje dietetyczne, dodatkowo motywując naszych podopiecznych do efektywnego odchudzania. Co istotne, dania nie są skomplikowane w przygotowaniu.

Już dziś przedstawiamy przepis na naszą wersję tego tradycyjnego węgierskiego dania. Smacznego!

Fit leczo

Fit leczo

Składniki:
papryka czerwona, 90 g
papryka żółta, 50 g
cukinia, 30 g
pomidor, 40 g
cebula, 10 g
czosnek, 1 ząbek
pieczarki, 30 g
mięso z kurczaka, 110 g
natka pietruszki, 10 g (łyżka)
koncentrat pomidorowy, 30 g
olej rzepakowy, 20 g
papryka słodka do smaku
pieprz cayenne do smaku

Wykonanie:
Paprykę kroimy w niezbyt grube paski. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę a pieczarki w plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, zalewamy wrzątkiem. Dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku i startą na tarce cebulę. Gotujemy ok 15 min pod przykryciem. W tym czasie kroimy kurczaka na plastry, oprószamy pieprzem i słodką papryką i wrzucamy na grillową patelnię , opiekając z 2 stron. Po zdjęciu z patelni kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotujących się warzyw. Pomidory blendujemy z kilkoma łyżkami gotującego się wywaru i koncentratem pomidorowym i wlewamy do garnka. Gotujemy jeszcze ok 5 min. Przyprawiamy pieprzem cayenne i słodką papryką i dodajemy olej i posypujemy natką pietruszki.