„Moc dietetycznych rozmaitości, czyli co konsultacja NOWA dieta”. To hasło najnowszej aktualizacji systemu żywieniowego GACA SYSTEM. Już od 3 lipca nasi podopieczni będą na każdej konsultacji otrzymywać propozycje z puli najnowszych diet, których kompozycja zadowoli najbardziej wymagające podniebienia.

Diety nie będą skomplikowane, a oryginalne przepisy urozmaicą dotychczasowe propozycje dietetyczne, dodatkowo motywując naszych podopiecznych do efektywnego odchudzania.

Co 14 dni będziemy zmieniać te propozycje, „kusząc” walorami smakowymi przy jednoczesnej efektywnej redukcji kilogramów.

Odchudzanie z nami jest bardzo skuteczne, a od lipca moc nowych dietetycznych rozmaitości sprawi, ze będzie ono jeszcze bardziej urozmaicone i smaczne.

Już dziś przedstawiamy Państwu przepis na smaczny dietetyczny obiad „Gołąbki w wersji fit”, który będzie występować w pierwszej najnowszej diecie już od wtorku 3 lipca.

Gołąbki z kapusty pekińskiej z mięsem z indyka, brązowym ryżem i sosem z dojrzałych pomidorów

Składniki:
250 g kapusty pekińskiej
80 g mielonego mięsa z indyka
1 białko z jajka kurzego
1,5 łyżki oleju rzepakowego
25 g cebuli
50 g ryżu brązowego
Pieprz grubo mielony

Sos:
250 g dojrzałych pomidorów
20 g koncentratu pomidorowego bez soli
2 listki laurowe
2 ziarna ziela angielskiego

Sposób przygotowania:
Liście kapusty delikatnie odrywamy i sparzamy w dużym garnku z gorącą wodą. Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso mielone mieszamy z ryżem oraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i białkiem. Doprawiamy pieprzem i zawijamy porcję farszu w liście kapusty pekińskiej, ściśle, tak żeby się nie rozwinęły. Gotowe gołąbki układamy w małym naczyniu żaroodpornym. Pomidory blendujemy, dodajemy koncentrat pomidorowy, ziele angielskie i liście laurowe. Gołąbki zalewamy sosem i pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni ok. 30 minut. (Można też dusić na głębokiej patelni).