Już od jutra, wtorku 31 lipca, na pacjentów GACA SYSTEM będzie czekać nowa atrakcyjna dieta z cyklu „Moc dietetycznych rozmaitości”. Jakie smakowite przepisy na fit śniadanie, obiad i kolację znajdą się tym razem wśród propozycji dla osób realizujących program GACA SYSTEM?

Smaczne, zdrowe, urozmaicone, oryginalne i, co ważne, proste w przygotowaniu – takie są dania z puli najnowszych diet GACA SYSTEM. Co więcej, są one również aktualizowane na bieżąco, w związku z czym nasi pacjenci co dwa tygodnie podczas konsultacji otrzymują nowe propozycje dań kuszących walorami smakowymi i jednocześnie pomagających w efektywnej redukcji kilogramów.

Odchudzanie z nami jest bardzo skuteczne, a dzięki mocy nowych dietetycznych rozmaitości jest dodatkowo jeszcze bardziej urozmaicone i smaczne!

Już dziś przedstawiamy Państwu przepis na smaczny dietetyczny obiad: „Kalafior zapiekany z mozzarellą”. Smacznego!

Kalafior zapiekany z mozzarellą

Kalafior zapiekany z mozzarellą

Składniki:
360 g kalafiora
100 g mozarelli

Sos:
25 g zmielonych płatków owsianych lub mąki owsianej
220 ml mleka
10 g masła
1 żółtko
gałka muszkatołowa do smaku
pieprz do smaku
kurkuma szczypta
czosnek staropolski lub zwykły

Wykonanie:
Kalafiora rozdzielamy na różyczki obgotowujemy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Połowę mleka podgrzewamy z masłem i przyprawami. Zmielone płatki i żółtko dodajemy do pozostałego zimnego mleka, mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka cały czas mieszając, do uzyskania gładkiej konsystencji. Kalafiora zalewamy sosem i posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Około 10 minut przed zakończeniem pieczenia odkrywamy naczynie, żeby zapiekanka ładnie się zapiekła.