Aromatyczna zupa pomidorowa z makaronem to jedna ze smakowitych propozycji posiłków, które wyjątkowo już od jutra, czwartku 3 stycznia, będzie można znaleźć w najnowszej diecie z cyklu „Moc dietetycznych rozmaitości”. Fit pomidorówka nie tylko pomoże w efektywnej redukcji kilogramów, ale również znakomicie rozgrzeje Cię podczas chłodnych zimowych dni.

Pomidorówka to od lat jedna z ulubionych zup Polaków. Dawniej żartowano, że gości w każdym domu co poniedziałek, ponieważ najczęściej przygotowuje się ją z ugotowanego dzień wcześniej niedzielnego rosołu.

Teraz pomidorowa w fit odsłonie może zagościć również na Twoim stole! Zupa pomidorowa z najnowszej diety jest prosta w przygotowaniu, smaczna, a dzięki dodatkowi ziół i przypraw również bardzo aromatyczna.

Oprócz zupy pomidorowej z makaronem w najnowszym zestawie znajdą się również „owsiana szarlotka”, kanapki z pastą z soczewicy i pestek z dyni oraz sałata rzymska z jajkiem, słonecznikiem i jogurtem.

Najnowsza dieta z cyklu „Moc dietetycznych rozmaitości” dostępna będzie wyjątkowo od jutra, czwartku 3 stycznia, ale już dziś prezentujemy nasz przepis na zupę pomidorową w fit odsłonie. Smacznego!

Zupa pomidorowa z makaronem

Pomidorowa z makaronem

Składniki:
mięso z piersi kurczaka bez skóry, 100 g
koncentrat pomidorowy 30%, 50 g
włoszczyzna krojona w paski mrożona, 40 g
cebula, 20 g
marchewka, 30 g
jogurt naturalny gęsty, 40 g
żółtko, 1 szt
makaron pełnoziarnisty, 30 g
bazylia świeża kilka listków
oregano do smaku
pieprz cayenne do smaku

Wykonanie:
Mięso i warzywa zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 25 minut. Mięso wyjmujemy, a bulion blendujemy razem z ugotowanymi warzywami. Do jogurtu dodajemy żółtko, przecier pomidorowy i kilka łyżek ciepłej zupy dla zahartowania. Całość mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok 5 min. Makaron ugotowany wg. przepisu na opakowaniu oraz pokrojone na mniejsze kawałki mięso dodajemy do zupy. Przyprawiamy pieprzem, odrobiną oregano i ozdabiamy listkami bazylii.