Aromatyczny, nieco egzotyczny, smaczny, i co najważniejsze, w wersji fit – taki jest kurczak po chińsku z najnowszej diety z cyklu „Moc dietetycznych rozmaitości”, która dostępna będzie już od jutra, czwartku 14 lutego. Co jeszcze znajdzie się wśród kulinarnych propozycji?

Kurczak z dodatkiem różnorodnych chińskich warzyw i aromatycznych przypraw to nasza najnowsza propozycja na pyszny obiad w stylu fit z nutką orientu. To popularne danie zaskoczy Cię bogactwem smaku, ale również pomoże w efektywnej redukcji kilogramów.

Oprócz kurczaka po chińsku wśród najnowszych fit propozycji znajdą się również orzechowe placuszki drożdżowe z siemieniem lnianym i sokiem pomidorowym, krem czekoladowy z wiśniami oraz pieczarki zapiekane z mozzarellą i migdałami. Polecamy!

Wszystkie osoby realizujące proces, które będą chciały przekonać się, jak smakują te wyjątkowe dania, zachęcamy do wyboru najnowszej diety z cyklu „Moc dietetycznych rozmaitości”, a tymczasem już dziś uchylamy rąbka tajemnicy i prezentujemy przepis na aromatycznego Kurczaka po chińsku. Smacznego!

Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Skład:
Filet z kurczaka, 120 g
warzywa chińskie mrożone, 220 g
ryż brązowy, 40 g
olej rzepakowy, 2 łyżki
sok z cytryny, 1 łyżka
pieprz czarny do smaku
czosnek do smaku
kurkuma, 1 łyżeczka
kminek mielony do smaku
kardamon mielony do smaku

Wykonanie:
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu z łyżeczką kurkumy. Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy, skrapiamy cytryną i opiekamy z dwóch stron na rozgrzanej beztłuszczowej patelni. Do kurczaka dodajemy warzywa chińskie (bez rozmrażania), podlewamy wodą, dodajemy olej i dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Pod koniec dodajemy ugotowany ryż i całość mieszamy.