Już od jutra, czwartku 28 lutego, dostępna będzie najnowsza dieta z cyklu „Moc dietetycznych rozmaitości”. Tym razem wśród potraw z najświeższej puli diet nie zabraknie klasycznej propozycji z kuchni włoskiej, ale w fit odsłonie. Polecamy!

Spaghetti Bolognese to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Na całym świecie cenione jest za aromatyczny i klasyczny smak. Przekonaj się, jak smakuje nasza fit wariacja na temat tego popularnego dania.

Oprócz Spaghetti Bolognese wśród najnowszych propozycji fit posiłków z cyklu „Moc dietetycznych rozmaitości” znajdą się również: kanapki z wiosennym twarożkiem i kubkiem kakao, jogurt truskawkowy oraz buraczkowa sałatka z kolorową papryką i prażonym słonecznikiem.

Już dziś prezentujemy przepis na Spaghetti Bolognese, które będzie występować w najnowszej diecie od czwartku 28 lutego. Smacznego!

Spaghetti

Spaghetti Bolognese

Składniki:
mięso mielone z piersi indyka, 80 g
pomidory z puszki bez soli, 120 g
koncentrat pomidorowy, 30 g
ser mozzarella, 20 g
marchew, 20 g
cebula, 10 g
makaron pełnoziarnisty, 30 g
olej rzepakowy, 2 łyżki
czosnek do smaku
pieprz cayenne do smaku
oregano do smaku
papryka słodka do smaku

Wykonanie:
Mięso mielone przyprawiamy czosnkiem i pieprzem, podpiekamy z obu stron na beztłuszczowej patelni, a następnie rozdrabniamy je widelcem lub drobno kroimy. Do mięsa dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, startą na tarce marchew, cebulę oraz olej i dusimy pod przykryciem ok 10 min, w razie potrzeby dodając do sosu odrobinę wody. Na koniec dodajemy startą mozzarellę i przyprawiamy do smaku papryką i oregano. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sos wykładamy na makaron.